Lokasi Universiti Malaysia Pahang

By | March 16, 2018


Lokasi Universiti Malaysia Pahang

Lokasi Universiti Malaysia Pahang,below is Lokasi Universiti Malaysia Pahang
 
 

MAP OF UMP GAMBANG CAMPUS

UMP Gambang Map 022323 01

UMP lokasi ketujuh program KPTN 2018

SEBAHAGIAN pelajar yang hadir pada Karnival Pendidikan Tinggi Negara (KTPN) 2018 ” Jom Masuk IPT ” di Kompleks Sukan UMP Gambang di Kuantan, Pahang hari ini. UTUSAN ONLINE/Mahathir Ali

KUANTAN 3 Mac – Universiti Malaysia Pahang (UMP) Kampus Gambang di sini menjadi lokasi ketujuh penganjuran Karnival Pendidikan Tinggi Negara (KPTN) 2018 ‘Jom Masuk IPT’.

Majlis perasmian KPTN 2018 Zon Pahang disempurnakan oleh Pengerusi Jawatankuasa Dakwah Islamiah dan Tugas-tugas Khas negeri, Datuk Seri Syed Ibrahim Syed Ahmad di universiti itu hari ini.

Yang hadir sama Ketua Setiausaha Kementerian Pendidikan Tinggi, Tan Sri Dr. Noorul Ainur Mohd. Nur dan Timbalan Naib Canselor (Penyelidikan dan Inovasi) UMP, Prof. Datuk Dr. Mashitah Mohd. Yusof.
Syed Ibrahim dalam ucapannya berkata, pelebaran akses pendidikan tinggi dan program Pendidikan Teknikal dan Latihan Vokasional (TVET) bakal menyediakan generasi pewaris yang berpengetahuan serta mahir yang akan merealisasikan aspirasi kerajaan iaitu Transformasi Nasional 2050 (TN50).
“Kerajaan negeri menyambut baik sebarang usaha yang menyumbang secara positif dan konstruktif bagi maksud tersebut dan terbuka untuk bekerjasama dengan kementerian, jabatan dan agensi kerajaan, pihak swasta atau pertubuhan bukan kerajaan (NGO) bagi melaksanakan program seumpama ini,” katanya.
Karnival dua hari sehingga esok itu  menyasarkan pelajar menengah, lepasan diploma dan setaraf, ibu bapa, guru dan komuniti setempat bagi merebut peluang menyambung pengajian.
Sementara itu, Mashitah berkata, KPTN 2018 sebagai hebahan kemasukan ke institusi pendidikan tinggi seluruh negara bagi sesi kemasukan 2018/2019.
“Karnival ini juga merupakan platform yang memberi kemudahan kepada orang ramai bagi mendapatkan maklumat program akademik yang ditawarkan. – UTUSAN ONLINE.Iconic One Theme | Powered by Wordpress